‘Dječak Mravac’: Superjunak koji nije uspio otjerati reklame

Nekad slavni filmski kritičar Biltena dobio je dopuštenje da opet ode na projekciju na Goricu.

Nakon mog kraćeg izbivanja s Gorice opet sam se vratio na oltar filmoljubaca sinoć kada je u standardno vrijeme prikazan film “Dječak Mravac” u produkciji pitajbogakoje kompanije iz Danske. Posjećenost goričkih skala i atmosfera je svake godine solidna, a ni ozvučenje ovog puta nije bilo loše (što je bio slučaj kod nekih prošlih filmova). Ali što mi se ne sviđa su puste reklame koje počinju čak 15 minuta prije i ispilaju toliko da skoro zaspeš na skalama, sva sreća pa je bilo dosta djece pa se ne mo’š namistit. Pa na Gorici smo, ne u Cinestaru.

Ali što se može, ajmo malo o filmu. Na tren smo pomislili da se radi o animiranom filmu jer traje 77 minuta i upravo se zove “Dječak Mravac”, no ipak je bio igrani film. Radnja se zbiva oko dječaka Pellea kojeg nitko u školi ne primjećuje. Čak nije ni štreber jer i oni dobiju nešto pažnje kroz ruganja. Zaljubljen je u djevojku Amandu iz razreda koja uopće ne zna da on postoji. Jednom dok je bježao od neke djece koja su ga lovila, ugrizao ga je mrav u stilu Spidermana. Mrav je bio i mutiran kao i pauk u proslavljenom serijalu, no mrav se Pelleu zavukao u nogavicu. Pelle dan poslije dobije supermoći, a to shvati njegov prijatelj Wilhelm koji mu ide pomoći u borbi protiv zla. Jedina njegova slabost je što mora jesti slatkiše da napuni baterije, baš kao i mrav.

Mišljenja oko filma su na Gorici bila podijeljena. Dok su neki doista uživali u filmu, drugi su govorili da je ovo samo možda kopija drugih filmova o superjunacima. Nažalost, priklonit ću se ovoj drugoj skupini. Film nije bio sam po sebi loš, ali ako ste mislili da ste prije vidjeli sve o superjunacima i očekivali ovdje nešto novo, gadno ste se zafrkali. Čak je i naziv Antboy odnosno Dječak Mravac skoro bio zauzet, jer već postoji Antman, marvelovski junak. Imao je i stripovski uvod kao i Marvel, a Antboy se penjao po zidovima kao Spiderman. Zapravo, možda je i film dao malo svoje originalosti, a to je bila scena kad je Mravac išao provaliti u kuću te je urinirao na lokot da svojom mravljom kiselinom nagriza ga te je lokot začudo otpao. Ajme, mogli su i nešto bolje.

Iako ispodprosječan, film je bio gledljiv pa ga neću više kuditi, nastavljamo s novim spektaklima, a danas slijedi film – “U šumi”!

Josip Mrđen (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže