‘Dječak koji je tražio zmaja’: Ne čini brada mudraca, a ni haljina princezu

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica – Scena Gorica; Ljetna pozornica MDF-a.

 

Tri glumca, a desetak likova… kako je to moguće pitate se? Sve zahvaljujući nadarenoj glumačkoj družini koja je unutar kutije brzinom munje mijenjala lica. Drama redatelja Damira Mađarića osvojila je srca djece, no i odraslih zbog svoje jednostavnosti te čistoće dječjih srca. Kroz razne likove predočena nam je važnost prijateljstva, posebice kada prolazimo kroz teža životna razdoblja. Kao najveću pohvalu istakla bih činjenicu da su glumci uspjeli na toliko šarmantan, jednostavan način prikazati istinsku važnost i moć prijateljstva i to sve kroz dječje oči. Likovima je udahnut život uz pomoć malo čarolije koja je, rekla bih, dotakla sviju nas.

Cijela je drama jedna velika pustolovina kroz koju nas vodi usamljeni dječak Dominik u potrazi za poklonom bake – papirnatim zmajem. Pri kraju pustolovine Dominik dolazi do važne spoznaje: u redu je reći „volim te“, toga se ne trebamo bojati. Dominik putem shvaća koliko mu je bio potreban prijatelj kojeg je nesvjesno pronašao u Balonu. Sa sigurnošću se može reći da je predstava prošla uspješno. Osim izvanrednih glumaca, sve je teklo glatko, predstava je počela na vrijeme te je organizacija prošla bez ikakvih problema.

Sve u svemu iz ove bi predstave svi mogli nešto naučiti pa bih završila s jednom od meni najupečatljivijih rečenica iz drame: “Ne čini brada mudraca, a ni haljina princezu.” Zato budite ono što upravo vi želite, prinčevi, mudraci, princeze ili pak baloni!

Maja Vrbičić (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže