Djeca uljepšala ionako najljepši hrvatski vrt

Cvjetna radionica ‘Moj mali mediteranski vrt’ danas je imala svoju prezentaciju.

Posjetom Srednjovjekovnog samostanskog mediteranskog vrta sv. Lovre jednom od festivalskih jutara moglo se vidjeti 20-ak djece kako marljivo rade. Ona su, s voditeljicom Lidijom Komes, izrađivala zahvalnice, šarene haljine i pitare u kojima su sadili biljke u svoje male vrtove. Za svaki dan su imali po jedan zadatak kojeg su vrlo rado odrađivali.

Prvog dana su izradili zahvalnice za sve one koji su im na bilo koji način pomogli u djelovanju radionice, što uključuje sponzore, ali i pojedince koji su svojim malim doprinosima njima pomogli. Tako su se zahvalili Maji Trlaji te Zdenki Bilušić koje su ih redovito pratile u njihovom djelovanju u radionici. Drugi dan je donio i drugi zadatak, na red je došla izrada cvjetnih haljina u kojima su se prikazali na predstavljanju. Sljedećih dana su se uhvatili najvažnijeg dijela, upoznavanja s biljkama te sađenja istih u svoje pitare koji predstavljaju njihove male vrtove. Uz svaki su napisali kako se koja biljka zove kako bi i posjetitelji mogli ponešto naučiti, tj. prepoznati ono što je zasađeno.

Na predstavljanju su nam pokazali koliko toga su naučili, da znaju prepoznati sve biljke koje se nalaze u Vrtu i njihove latinske nazive te su nam napomenuli koje biljke su otrovne i kako je strogo zabranjeno njihovo konzumiranje. Najljepši hrvatski vrt su uljepšala djeca svojom prisutnošću, svojom veselošću i razigranošću. Šteta što ovako nije češće…

Željana Karega (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže