DIABOLIRIUM: Karizmatični nastup zabavljača iz Austrije

Naša Tanja je posjetila “Diabolera” koji je svaki dan zabavljao publiku ispred kazališta…

Dan 25.06. bio je dan posljednjeg nastupa uličnog zabavljača iz Austrije “Diabolero” koji oduševljava iz dana u dan gledatelje svojim nastupom zvanim “Diabolirium”.

Svoj nastup započeo je glupiranjem, izvođenjem grimasa te je “nabacivao” komentare članovima publike koji su izgledali nezainteresirano, što je gledateljima uočljivo bilo simpatično. Jednoj ženi je čak uzeo mobitel iz ruke te osobi s kojom je pričala na mikrofon urlao na uho pred cijelom publikom koja je također pozdravila osobu s druge strane mobitela te se glasno nasmijala.

Osim nabacivanja publici nabacivao je i svoja četiri “diablosa” tijekom cijelog “show time-a” . Rukama je izvodio čudesa sa špagom na dva kraja spojenom sa štapovima kojima ju je pridržavao. Prebacivao je diablose s jednog kraja špage na drugi, pa u sredinu, pa bi namotao špagu tako da ima katove, pa gore, pa dolje…Vrtio ih je u svim smjerovima, s dvije ruke, al’ i s jednom.

Što se performans bližio više kraju to su trikovi postajali zanimljiviji. Uslijedio je, kako ga on naziva, “poetic moment”…Upalio je romantičnu glazbu i zaplesao te je pozvao publiku da učini isto, zatim je na scenu doveo nogometašku loptu koju je vrtio na štapu.

Krajnji i najuzbudljiviji dio nastupa započeo je pljeskanjem publike na svaki njegov učinjen korak. Uslijedilo je bacanje diablosa 35 metara visoko u zrak! Taj trik publika je nagradila gromoglasnim pljeskom.

Cijeli nastup ne bi bio niti upola toliko oduševljavajuć bez njegove karizmatičnosti kojom je zabavio ljude brojnim komentarima i “provalama”. Najsmiješnije mi je bilo kada je rekao: “Oooh što volim kada ste spontani!”, nakon što je marljivo nagovarao publiku da viču : “Uuuuu!”.

Doista neobičan čovjek!

Tanja Kranjčec (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže