ČITAJU NAM VAŽNI ŠIBENČANI: Bili su opušteni i prirodni

Ispred ulaza u Gradsku knjižnicu ‘Juraj Šižgorić’, Šibenik

Jako mi se svidjelo što važni Šibenčani i njihova mentorica potiču čitanje, jer djeca, ali i stariji, ne čitaju i često zaboravljaju na to. Naši “važni Šibenčani” čitali su Mačka Džigniskana i Miki Trasija autorice Vesne Parun. Ovo se odvija već tri godine, a njihova mentorica je sudjelovala već i prve godine.

Marieta Pavić, 11

Upoznali smo šibenske čitače koji su nam čitali zbirku pjesama o mačku Mikiju. Čitači su imali smisla za humor. Glavni lik pjesama je Miki. Zbirka pjesama mi se svidjela jer su bile smiješne i zanimljive. Zagonetke su bile zanimljive.

Rafaela Rebac, 10

Upoznali smo važne šibenske čitatelje koji su čitali zbirku pjesama o mačku Mikiju. Pjesmice su mi bile vrlo zanimljive i interesantne. Jako su mi se svidjele zato što su bile poučne i smiješne. Njih je napisala Vesna Parun. Nakon čitanja tih pjesmica pročitali su nam i zbirku zagonetki Aljoše Vukovića koje su mi se također svidjele. Na njih smo odgovarali mi – publika.

Matea Palinić, 10

Na skalama garaže kod Poljane je starija skupina dramske skupine s voditeljicom Orianom čitali knjigu o mačku Dzingiskanu i Mikitrasiju. Bilo je lijepo, svatko tko voli čitanje bi došao pogledati što se tamo događa.

Dino Gnjidić Klarić, 9

Na ulazu u gradsku knjižnicu čitali su nam polaznici dramske skupine. Čitali su zbirke pjesama Vesne Parun. Skale ispod mosta na Poljani bile su pune znatiželjne publike koja su svojim zanimanjem razveselili čitatelje. U društvu im je bila voditeljica dramske Oriana Kunčić. Meni se dosta svidjela njihova opuštenost i prirodnost.

Nepotpisano

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže