ČAROBNJAKOV UČENIK: Učenik ili mučenik?!

Gradsko kazalište – Scena ‘Gorica’

U ovoj predstavi su sudjelovala samo dva glumca. Jedan je bio Fritzel koji je jako smiješan, a drugi je bio čarobnjak koji je jako mudar i iskusan. Tema je bila život čarobnjaka i njegovog učenika. Pouka je bila znanje je najvažnije. Ovaj nastup mi se svidio zato što je bio jako smiješan. Preporučio bih je ljudima koji ne shvaćaju sve ozbiljno i imaju smisla za humor.
Andrija Radnić, 12

Ova predstava o čarobnjaku i njegovom učeniku mi je bila izvrsna. Bila je jako zanimljiva i nije imala nikakvih propusta. Zvučni efekti su mi zvučali jako stvarno. Scena mi se najviše svidjela jer je imalo puno detalja. Najbolji i najsmješniji dio mi je bio kada je čarobnjak Valibald otišao na natjecanje čarobnjaka iz cijelog svijeta, a Fritzel je ostao sam kući. Radio je puno gluposti. Kostimi glumaca su mi bili odlični zato što s bili šareni i lijepo sašiveni. Ovo je bila dosad najbolja predstava na Ljetnoj pozornici.
Tjaša Barišić, 11

Nekako mi nije jasno zašto glumci uvijek zbijaju šale. Jasno mi je da pokušavaju nasmijati publiku, ali bar meni ti štosevi dosade za dvije minute. Kostimi su bili fenomenalni! Bili su toliko dobri da sam imala osjećaj da to nije predstava, već stvarnost. Ovu predstavu bih nazvala „ Čarobnjakov mučenik“ jer sam imala dojam da je čarobnjakov učenik zapravo čarobnjakov mučenik.
Eva Mušić, 8

Po naslovu mi se predstava činila dosadna, ali izgleda da je bilo upravo suprotno. Predstavu su izvodila dva glumca. Najzabavniji mi je lik bio Fritzel (učenik). Nije mi se svidjelo kako su sva djeca odavala Fritzla i kako su mu govorili da ne otvori knjigu. Da ih je poslušao predstava ne bih bila zanimljiva.
Lemona Komčar, 11

Glumila su dva glumca, učenik i čarobnjak. Fritzel je bio zaigran i lijen učenik koji nije slušao svog učitelja. Kad je učitelj otišao na simpozij Fritzel nije učinio ono što je trebao, nego se samo igrao. U strahu je slučajno pukao štapić. Kad se Vilbald vratio oprostio mu je, iako je bio ljut. Predstava mi se svidjela jer je bila poučna i smiješna.
Monika Bolanča, 10

Predstava se radila o tome da je čarobnjak morao ići na kongres čarobnjaka, a učenik je ostao sam. Učenik je našao knjigu s čarolijama. Kad ju je našao radio je svakakve gluposti. Uglavnom predstava mi se jako svidjela.
Nola Zlački, 10

Iskreno više sam očekivala od ove predstave. Svidjela mi se, ali ne kao i ona jučer. Mislila sam da će biti više specijalnih efekata i slično, no zvukovi u pozadini su bili dobri, na primjer padanje predmeta. Scenografija je bila prekrasna, takva drevna polica s knjigama je baš onakva kakvu bih voljela imati u svojoj sobi. Uvod u predstavu je bio jeziv, svirala je strašna glazba, a kostim čarobnjaka kao kostim ubojice iz filma „Vrisak“. Sve u svemu ova je predstava bila dobra, ali je mogla biti bolja.
Ava Klisović, 12

Ova predstava govori nestašnom čarobnjakovom učeniku po imenu Fritzel. Njegov čarobnjak Valibald otišao je na sastanak čarobnjaka i ostavio svog učenika samog u kući. Zadao mu je par zadataka koje je morao napraviti. Zabranio mu je da dira knjigu čarolija. Naravno da se njemu nije dalo raditi sve zadatke koji su mu bili zadani i zbog toga se poslužio čarolijama. Začarao je metlu koja je poplavila cijelu kuću i slomila čarobni štapić. Sve se dobro završilo, Valibald je došao u pravi čas i uspio sve vratiti u normalu.
Marijeta Rupić, 13

Tema je bila kako čarobnjak podučava svog učenika, on je nespretan i lijen je, a želi sve naučiti u jednom danu. Predstava po meni je bila puno smiješna i zabavna. Bilo je puno smijeha i zabave. Glumila su dva glumca, ali je bilo tri uloge.
Josip Vujić, 12

U predstavi su glumili dva lika učenik Fritzel i čarobnjak koji je glumio dva lika. Scenografija je bila dobra, ali je na pozornici bilo premalo stvari. Kostimografija je bila obična, ali se jako dobro uklopila u predstavu, mogli su se obuči maštovitije. Bilo je puno zanimljivih zvučnih efekata djeca su u predstavi komunicirala s glumcima i izvedba je svima bila zabavna. Predstava nam se je jako svidjela, možda bi bila bolja da ima više događanja.
Ani Zeljak, 11 / Lorena Mikuličin, 12 / Ana Labor, 12

Predstava čarobnjakov učenik se radi o ne strašnom i ne čak lijenom šegrtu, nego šegrtu koji jednostavno ne zna što raditi. Izvedba je bila vrlo smiješna te su izvedbu izvodila samo dva glumca, šegrt Fridl i čarobnjak Volmolol. Predstava se cijelo vrijeme održavala u istoj prostoriji koja je bila uređena vrlo lijepo s puno kvalitetno izrađenih detalja. Kostimi su bili izrađeni baš kao iz crtića o Winnie Poohu. Bili su vrlo jednostavni ali su se vrlo dobro uklopili u ostatak prostora. Jedino što bih ja promijenila je to da se glumci u predstavi malo više obraćaju nama, publici, zato što je bilo dijelova gdje se to moglo izvesti vrlo lako. Anđela Slavica, 12

Predstava mi je bila jako dobra čak bih mogla reći da mi je bila najbolja od svih koje sam gledala ove godine. Kostim Fritzela mi je bio malo dosadan, ali kostim čarobnjaka mi se jako svidio jer je bio plave boje sa zvijezdama. Fritzel je bio jako nestašan i razigran, a čarobnjak je bio jako ozbiljan i strog. Čarobnjak Fritzelu nije dopuštao puno stvari kao na primjer da se igra ili dira njegovu posebnu knjigu. Najbolji dio predstave mi je bio jako lud i vrckast. Scena je također bila super zato što je imala puno zanimljivih detalja.
Tonka Jukić, 11

U predstavi su bila dva glumca od kojih je jedan glumio dva lika. Predstava govori o čarobnjakovom šegrtu koji je pokušao čarati bez čarobnjaka. Predstava je na trenutke bila zabavna, a na trenutke dosadna jer su po meni ubacivali i nepotrebne scene. Scenografija je bila jako dobra i davala je poseban ugođaj koji je poboljšao predstavu. Ovaj put većina kostima nije bila dobra jer su bili previše obični i neki nisu pristajali likovima. Dok je trajala predstava smetalo mi je to što su djeca vikala savjete učeniku kada nije bilo potrebno. Predstava je sama po sebi bila jako zabavna i poučna i htjela bih je opet pogledati.
Ema Mucić, 12

Predstava je po mom mišljenju najbolja predstava koju sam dosad gledala na MDF-u i sada ću vam reći zašto. U ovoj izvedbi šegrt Fritzel, učenik čarobnjaka, pokušava sam postati čarobnjak što ga baš i ne ide. Predstava mi se jako svidjela jer me iznenadilo to što crna magija, čarobnjaci i učenje mogu biti prikazani na jedan toliko maštovit i zabavan način. Također mi se svidio odnos glumaca s publikom i zbog toga smo mogli zaključiti da su glumci vrlo opušteni i društveni, a s kim si takav si. Kostimi su zapravo bili dosta obični, ali unatoč tome efektivni kao i ostatak predstave. Pritom mislim na čarolije koje čarobnjak izvodi kao na primjer paljenje i gašenje svijetla, pomicanje šešira i izvođenje čarolija iz knjige. Mogla sam vidjeti i čuti kako mala djeca uživaju u predstavi tako što su dobacivali razne komentare glumcima i smijali se tijekom predstave.
Gabi Goleš, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže