‘Čarobnjak iz Oza’: Ovo je samo početak!

Krenuo je i Bilten. Naša Paula bila je na svečanom otvorenju…

Jučer je, s početkom u 21 sat, otvoren 56. Međunarodni Dječji Festival u Šibeniku. Nakon govora gradonačelnika grada Šibenika, gospodina Željka Burića i predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar- Kitarović te nastupa zbora “Zdravo maleni” čija nas “Zdravo maleni, zdravo svi” uvijek raznježi, svečano je otvoren još jedan MDF.

Večer je upotpunjena predstavom “ČOŽ Čarobnjak iz Oza” – klasična priča za sve uzraste koja uvijek izmamljuje osmijeh na lice. Prepuna Ljetna pozornica uživala je u veselim singlovima, maštovitoj koreografiji i kostimografiji, vrsnoj glumi te u čitavoj priči općenito, iako su je svi čuli i/ili vidjeli već bezbroj puta.

Kao šećer na kraju došao je, naravno, vatromet. Iako sam i sama bezroj puta bila na festivalu, ovo vrijeme u godini uvijek me vrati u dane kad sam bila… manja. Sama čar festivala nešto je čudesno – radionice, predstave, izložbe, ukrasi… Sve nas to nekako zaokuplja u ova dva tjedna. I bez obzira imali pet, pedeset ili osamdeset godina, žar festivala vam uđe u srce.

I kako je prikazano u jučerašnjoj predstavi da “sivo nebo i siva ulica” mogu postati “dragi”, mislim da to MDF radi Šibeniku. Unosi neke svoje boje te oživljava čitav grad. U ova dva tjedna očekuje nas puno toga, svi znamo da je svečano otvorenje samo početak. I ne, ne morate imati pet ili deset godina da biste “bili” dijete i uživali u festivalu. Važno je samo da se vi osjećate kao dijete.

Paula Jurković (17)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže