CAREVO NOVO RUHO: Moderno, zabavno i ultra smiješno

Gradsko kazalište Trešnja, Zagreb (Ljetna pozornica)

Pravi pravcati ljudi!

Čim sam čula naslov predstave, prva asocijacija mi je bila prošlogodišnja predstava, ali bilo je razlike, BILO! Ono su bile lutke, a sad pravi pravcati ljudi. Sigurno ste svi čuli priču o naivnom caru i kako je zavšila njegova slava, tako da ja krećem na radnje koje su se događale oko mene. I još nešto o predstavi, moderna, zabavna i ultra smiješna. Dalje sam ostala bez riječi, ostala sam još samo s pjesmama kojih je bilo u svakoj sekundi predstave, a glavni stih koji je osvojio cijelu publiku je “Car je gol”!

Prije predstave vodila se borba za sjedalo, pa smo sa stepenica došli na pod, drugi pod, kasnije na pošteno sjedalo. Ono sjedalo gdje je u prošlosti bio moj zoološki vrt, hvala nebesima da su ovaj put lavovi, majmuni, i svi ostali bili u svojim kavezima. Samo je dva, tri puta bilo lupkanja po stolici, ali bolje 2 nego 100. Usput na putu do sjedala uspjeli smo ubosti šaku pa kasnije i pola kutije kokica. U pola predstave uočila sam curicu kako se vere po krovu očito pokušavajući doći do mjesta bez dugotrajne diskusije sa zaštitarima. Na kraju predstave se samo orilo iz publike: “car je gol, car je gol”. Vjerovatno su bili pod dojmom kad je glumac došao na scenu u svom prugastom donjem rublju. Pouka ove priče je da vjerujemo u sebe i da ne vjerujemo svima i samo što u ono čujemo, što je u mom slučaju teško moguće.

Nika Vlahović (14)

Interesantno i točka!

Kazalište Trešnja iz Zagreba, gdje sam jednom sudjelovao u predstavi, oduševilo me sa svojom predstavom “Carevo novo ruho” koju su izveli na Ljetnoj pozornici. Predstava je bila jednostavno savršena. Jedan od razloga zašto je bila savršena je jezina glazba koja je bila izveden uživo. Također, pjevači i svirači su bili glumci. Svi osim cara kojeg je navodno igrao meni poznati lik za kojeg ja nisam nikad čuo.

Scenografija je još jedan od razloga zašto je predstava bila savršena. Bila je jednostavna, a onih nekoliko rekvizita služilo je kroz cijelu predstavu. Predstava je smještena u modernom vremenu. Publika je bila oduševljena, stalno su komentirali njihove izvedbe plesanja, a oni najmlađi su nastavili s komentarima. Meni je predstava bila jako interesentna i točka.

Emil Erak (15)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže