BURATINO: Sve u svemu, sve pohvale!

Predstava Buratino bila je pun pogodak kao uvod u 57. međunarodni dječji festival.

Na predstavi me se najviše doimio glavni lik, maleni drveni dječaćić Buratino, odigran od strane glumice Maje Kovač. Njegova uloga bila je perfektno odrađena, karizmatičan je i neobično simpatičan. Njegov stil govora i plesnih pokreta uvjerljivo razlikuje Buratina od običnog dječarca, ostvaruje istinski dojam dječaka izrađenog od komadićka drveta koji zamahom vilinskog štapića oživljuje i kreće upoznavati svijet.

Od ostalih karaktera meni najupečatljiviji bio je Karabas Barabas grozni. Njegova uloga bila je posebice intrigantna, glumcu je doista pristajala te je prikazao najnegativnijeg lika u priči na vrlo vjerodostojan način. Svi ostali glumci odradili su izvrstan posao, no ono što me posebice ugodno iznenadilo jest pojava malene dječice kao članova ekipe glumaca.

Malene žabice i ostali likovi koje su dočarali donijeli su jednu svježinu te pokazali i dokazali o kome se zapravo na festivalu na radi i kome je posvećen.Sigurna sam da su najmlađi među publikom najviše uživali u trenucima njihova nastupa. Za napomenuti je i kako su novi izmijenjeni elementi tradicionalne priče o Pinocchiju dodatno doprinijeli zanimljivosti same predstave, a ljepoti djela pridonjeli su i brojni pjevački momenti koji su predstavu učinili poput svojevrsnog mjuzikla. Sve u svemu, sve pohvale.

Tanja Kranjčec (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže