‘Bremenski svirači’: Muzikalni pas za kraj Festivala…

Kazališna družina Pinklec, Čakovec (Ljetna pozornica MDF-a).

Ova predstava je bila super, a najviše mi se dojmio pas koji je svirao sve moguće instrumente od kojih ja znam samo jedan! Jako sam se ražalostila kada se zastava spustila sa svog stupa jer je to bio kraj našeg milog i dragog festivala! 🙁 Ali evo, idem opet na ljepšu stranu, radujem se 56. FESTIVALU i ja se nadam da Grom neće zatvoriti svoja vratašca kada počne veselje, radost, i sreća. Muzika po ulicama i trgovima svima će se dojmiti, a predstave će biti FANTASTIČNE!!!

O Bremenskim sviračima nemam mnogo, osim što su se dvije curice pokraj mene skroz nagnule NA mene. Iza pak isto nisam bila pošteđena jer je neki mali sjedio na svome didi i mene našao lupat sa svojim prljavim, plavim, s autićima oslikanim cipelama! I kada je počela muzika kod Bremenskih svirača, sišao je s dide i počeo lupat po našem “nultom redu” i tako sam se ja ciiiiiijeeeelu predstavu tresla i isprešala između dide, fotografa i dvije curice. Postala sam prava fina palačinka s kokosovim uljem i samo mi je falila bijela Linolada!

Kada smo išli do ljetne pozornice ponudila sam Luciju sa pistacijima za kraj festivala, ali “ona ih nije voljela”! Nakon dvije sekunde je rekla “Aj daj da probam!” i naravno dala sam joj i očito se tada zaljubila u pistacije i pojela cijelu vrečicu. Ja s time nisam bila iznenađena jer znam da s pistacijima postaneš ovisan čim prvog uvališ u usta kao i s bademima. Tako joj se svidio pistacio da je pokušala otvoriti i one koji se nikako nisu dali otvoriti i tada… joj je PUKAO nokat! I tako je nekako, nekim čudom ili od tolike želje, uspjela otvoriti njen voljeni pistacio. Ja sam samo bila sretna što meni nije ostao taj jako zatvoren!

Nakon predstave mi je trebala utjeha pa sam otišla do Groma i kupila svoju dragu crnu čokoladu i cookies. Sve je dobro završilo pa tako se i moj tekst kao i festival priveo te došao do konca. Ako nađete iglu (za konac) javite mi tako da konac prišijem početku.

Da više nikad naše dječje veselje ne prestane cvasti!!!

Nika Vlahović (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže