Bio zelen ili ne, ovo je zabava za sve!

Predstava koja vraća vjeru u 4+ predstave.

Teška je novinarska potraga za inspiracijom… Kad je predstava loša ili nezanimljiva, nemam motivacije pisati o njoj. Kad je predstava odlična, pod jakim si dojmovima i nedostaje koncentracije za pisanje. Sad kad sam završio s dubokoumnim razmišljanjem, mogu početi pisati o predstavi.

Još si zelen, u izvedbi Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca je lutkarski varijete. Vjerojatno nikad niste čuli za to, kao ni ja, ponajviše zbog toga što se u današnje vrijeme ta vrsta ne izvodi često. Pa, da vam pojasnim; varijete je predstava koja se sastoji od različitih zabavnih točaka. Lutkarski varijete – pogodite sami.

Humor u predstavi je bio solidan, i čak sam se i ja uspio par puta nasmijati. Bilo je i interakcije s mlađom publikom i par dosjetki namijenjenih nama malo starijima. Usput sam i naučio par stvari o lutkama. Zadivila me vještina kojom su dva lutkara/glumca upravljali raznim vrstama lutaka, od onih na štapu do marioneta i vlastitih ruku, kojima su izveli malo kazalište sjena. Čak su uspjeli uvesti i radnju, koja govori o sebičnom lutkaru koji na kraju spoznaje moć prijateljstva i počinje svoje lutke uvažavati kao najbolje prijatelje.

Da sročim, predstava me ugodno iznenadila, nasmijala i nečemu naučila. Najvažnije, vratila mi je vjeru u 4+ predstave, i pokazala da takve predstave ne moraju biti prejednostavne i nezanimljive nama starijima.

Ocjena: B (Bio zelen, ne bio, ovo je svakog zabavilo)

Điđi Delalić (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže