‘Bing, bang, bong’ u šibenskom Muzeju

Glazbena radionica pod vodstvom Petera Kusa. Održava se u Muzeju, u sklopu interaktivne izložbe izvornih glazbenih instrumenata. Prezentacija naučenog; Muzej, petak, 27.lipnja u 11,30h.

Ako ste u proteklih nekoliko dana kroz jutro prošli pored Muzeja grada Šibenika zasigurno ste čuli zvuke raznih instrumenata koji nisu bili previše usklađeni i upitali se o čemu se radi. Isto sam se pitala, pa sam otišla u Muzej vidjeti što se događa.

I doznala. Naime, u prostoru Muzeja je od 22. lipnja do 5. srpnja postavljena Interaktivna izložba izvornih glazbenih instrumenata uz koju se održava dječja glazbena radionica ‘Bing, Bang, Bong’ u sklopu Festivala. 20-ak djece, pod vodstvom Petera Kusa, na neobičnim instrumentima uči svirati, a u petak, 27. lipnja u 11 sati i 30 minuta na istom mjestu prezentirat će naučeno.

Svi ti instrumenti su, malo je reći, neobični, ali istovremeno su i jako zanimljivi i za gledanje i za sviranje. Iako ih krasi neobičan izgled, to ne znači da je umanjena njihova funkcionalnost. Na svakome od njih se mogu odsvirati svi osnovni glazbeni tonovi, a baš je to ono što je djecu najviše oduševilo.

Mnogi (pa i ja) bi pomislili kako je tjedan dana malo da djeca išta nauče, ali ona su me uvjerila u suprotno. Nakon početnog upoznavanja što je što i kako funkcionira, nakon par dana vježbe, ona su već dosta usklađena pa ne sumnjam u vrhunsku izvedbu na predstavljanju. Stoga Vas sve pozivam da mi se pridružite te da zahvalimo djeci na uloženom trudu i lijepoj predstavi.

Željana Karega (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže