Argentinac Piki Potus oduševio šeširima, čunjevima i bakljama

Ispred kazališta (točnije na Trgu kralja Držislava) je jučer nakon predstave “Hotel Medo” održan ulični show koji je neizostavni dio ovog festivala kao i svake godine.

Ne sjećam se kako je bilo prošlih godina, ali mislim da su tada ranije počeli nastupati na festivalu (ako su već počeli neki s izvedbama ove godine, oprostite zbog neinformiranosti).

Ovog puta nam je u goste došao Piki Potus, iliti pravog imena Guillermo Garcia Picasso iz Buenos Airesa koji je pokazao svoje zabavljačko umijeće s raznim rekvizitima. Žonglirao je sa šeširima, čunjevima i bakljama. Vrtio je šešire oko prsta kao košarkaške lopte, pa čak i jedan prenio dječaku iz publike koji mu je bio pomagač tako da ga je nastavio vrtjeti, a za veliki finale je priredio jednu super “dangerous” izvedbu kako ju je i sam nazvao. Zavezao si je povezom oči, stao na svoju kutiju iz koje je vadio rekvizite i počeo žonglirati sa zapaljenim bakljama. Publika, iako na momente zapanjena njegovim sposobnostima, uglavnom je pljeskala kad bi on dao znak da se plješće.

Iako je on uložio 12 godina u taj posao, ovaj ulični show možda nije bio toliko na razini kao prošlih godina s drugim izvođačima. No, nećemo mu to previše zamjeriti budući da je nasmijao mnogo male djece koja su se borila da budu njegovi asistenti. Osim malih asistenata na podij su došli i malo veći koji su mu pomogli zapaliti baklje kad je bio zavezanih očiju. Iako je imao svojih svijetlih strana, možda je njegova predstava bila malo i zamorna jer je tražila puno pripreme i koncentracije od publike koja to nije imala, mlađi zbog neznanja engleskog, a odrasli valjda zbog nezaintereesiranosti.

Ipak, nakon showa su se mnogi otišli slikati s njime, a uskočili su i naši Norci koji su ga otišli intervjuirati. Njihov intervju s Pikijem Potusom pogledajte u drugom tekstu danas!

Josip Mrđen (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže