‘Kod arke u 8’: Mali show za gromoglasan pljesak

“Kako se radnja sve više zapletala, tako je energija i uzbuđenje u kazalištu raslo i zaista se mogao osjetiti onaj žar festivala koji nas svake godine ispuni u svom punom intenzitetu.”

 

Postoji li Bog? Kakav je on i u kojem obliku nam se prikazuje? Što nam o tome mogu reći tri pingvina na pozornici? Ama baš ništa, rekla bi većina ljudi, ako bi ih se uopće takva pitanja usudili i pitati. No, ova predstava u Kazalištu je pokazala potpuno suprotno te je kao premijerna izvedba ispunila očekivanja i u velikom stilu otvorila novu sezonu predstava na MDF-u. Izvedba požeškog kazališta “Kod arke u 8” nas je sve nešto naučila i potakla nas da se zapitamo malo o pravim vrijednostima života. Dodajte k tomu malo igre i pošalica te par songova i dobijete pravi mali show koji je zaslužio da bude popraćen gromoglasnim pljeskom.

U predstavi se radi o već navedena tri pingvina koja uz pomoć malo domišljatosti i solidarnosti uspiju provući svog trećeg prijatelja na Noinu arku. Naime, na Noinu arku su mogle doći samo dvije od svake vrste životinja, ali unatoč tomu i činjenici da pingvini znaju plivati, oni su se svejedno za svaki slučaj spasili od sveopćeg potopa. Na kraju im je Bog svima zahvalio na dobrim djelima i uz dobro poznatu dugu na nebu obećao da neće više potapati svijet.

Evo što su neki od mališana izjavili:

– Predstava je bila super, najsmješniji mi je bio veliki pingvin. (Nina, 5)

– Odlično je bilo, svi su mi bili dobri, a ići ću i sutra u kazalište. (Marko, 8)

Smatram kako je ova predstava bila pun pogodak, a pogotovo zato jer je probila led kao prva u nizu. Osim toga, didaktički dio predstave, onaj o susretljivosti, prijateljstvu i uzajamnom pomaganju je nadam se ušao u sva dječja srca i pokazao im prave vrijednosti koje se trebaju od malena njegovati. Možda su glumci malo previše ulazili u pitanja o Svevišnjem i njegovoj egzistenciji, ali ne bih to baš uzeo za zamjerku, već ću samo reći za kraj kako je otvaranje festivalskog programa proteklo po najboljem mogućem scenariju.

Josip Mrđen (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže