JEŽEVA KUĆICA: Banda koja se pretvorila u band

JEŽEVA KUĆICA: Banda koja se pretvorila u band

Gradsko kazalište Trešnja, Zagreb

 

Predstava mi je bila zanimljiva. Najviše su mi se svidjeli kostimi i ova predstava je bila slična priči koju mi je baka pričala kada sam bila mala. Svidjela mi se i pjesma koju je pjevao bend. Pohvale za predstavu jer me vratila u rano djetinjstvo.

Klara Klisović, 12

 

Predstava je bila dobra. Svidjeli su mi se kostimi. Radnja predstave je bila zanimljiva jer su puno pjevali i kad sam bila mala to mi je bila jedna od dražih priča i stalno su mi je čitali kad sam bila mala. Uglavnom, predstava mi je bila dobra.

Lucija Vitas, 13

 

Predstava je bila dobra, sviđaju mi se kostimi i to je sve što ja mogu napisati zbog toga što nisan dobro vidjela što se događalo na sceni.

Pia Vidović, 12

 

Ova predstava ostavila je jako čudan dojam na mene. Predstava se sastojala od konstantnog ponavljalja istih nezanimljivih pjesama. Većina šala na koje su se ljudi smijali meni nisu bile smiješne. Atmosferu su cijelo vrijeme podizali Vuk, Svinja i Medo.

Mak Imamović, 13

 

Predstava Ježeva kućica prati svima znanu priču o Ježurki Ježu na pomalo neobičan način. Predstavu su životinje ispjevale, ali su zbog kratke radnje originalne priče pokušavali produžiti predstavu glupiranjem i humorom. Humor je bio toliko loš da je bio dobar i nasmijao je svu djecu u publici. Premalo je radnje i previše zezanja što je možda zabavno, ali nije zanimljivo. Glumci su bili simpatični i mogu pohvaliti Lisicu koja je svakom pojavom odjednom učinila radnju ne toliko dosadnom. Predstava je simpatična i dobra za djecu, ali ne i najkvalitetnija predstava MDF-a.

Lucija Ivanović, 14

 

Predstava mi je bila dobra. Nije ostavila najbolji dojam. Bilo je dobrih i loših stvari. Recimo, sviđalo mi se to što su stavili Vuka, Svinju i Medvjeda u bend i što su dodali Sovu.  A loše je bilo to što se ništa nije čulo kada je zec pjevao. Također su mi Lija i Jež bili jako beskrvni, a pod tim mislim da nisu radili ništa zanimljivo. Predstava nije bila loša, ali ima puno boljih predstava za pogledati.

Nola Zlački, 11

 

Iako je predstava bila dobra, nije bila bolja od originalne priče. U ovoj je predstavi bilo puno novih komponenata i nije mi se svidjela koliko i original.

Fran Tununković, 14

 

Od predstave sam puno očekivala, ali valjda sam je precijenila. Kao što to inače biva, originalna knjiga je puno bolja. Ono što mi se nije svidjelo jest ubacivanje obično izgovorenih rečenica tijekom pjevanja. Svidjeli su mi se kostimi i „live“ izvedba benda u predstavi, ali mislim da su neke djelove definitivno trebali izbaciti. Inače stvarno ne volim striktno držanje skripte, ali za ovakav klasik mislim da je to bila bolja opcija.

Marisa Perković, 14

 

Priču o Ježurki sam čula bezbroj puta, ali predstavu do sada nisam imala priliku pogledati. Ono što sa sigurnošću mogu reći je to da je zaista ne bih ponovno gledala. Mislim da je razlog tomu bilo konstantno pjevanje ili to što su sve govorili u rimama pa mi je svaka druga riječ bila predvidljiva. Bez obzira na sve to, smatram da su glumci to izvrsno odradili jer su bili potpuno koncentrirani.

Petra Mušić, 15

 

Predstava je bila dobra i mnogo toga mi se svidjelo, na primjer svidjelo mi se to što su dodali lika sovu i to što su pokušavali napraviti da je predstava što sličnija knjizi. Pjevali su mnogo pjesama i imali su bend koji se zove BANDA. Sve u svemu, svidjela mi se.

Eva Mušić 9

 

Ova priredba je prva prava predstava koju sam gledala ove godine tako da je bilo zanimljivo. Predstava sama po sebi je bila zanimljiva i zabavna. Mislim da su je redatelji mislili napraviti kao komičnu predstavu, a to su i uspjeli. Uživala sam u smijanju i pjevanju glumaca. Ova predstava me potaknula na smijanje. Pripremljena je prema knjizi, vidi se da nisu skroz pratili knjigu, ali tema je pogođena. Poruka priče je da treba voljeti svoj dom i glumci su to uspjeli pokazati. Komedija!!!!!!

Sara Gojčeta Miškić

 

Ova predstava mi se svidjela, nije bila ni loša, a nije bila ni dobra. Djeca iza mene su bila prilično glasna i iritantna pa nisam ni čula pola predstave. Gluma je bila očekivana, no nije mi se svidjelo što su sve pjevali i ubacili nešto scena koje nisu u originalu. Sve u svemu, drago mi je što sam otišla.

Barbara Bujas 11

 

Ova predstava je bila fantastična zato što su neki dijelovi bili dodani i nisu bili u knjizi. Vuk mi se najviše svidio, zato što je uvijek zao, a u ovoj priči je nevin. Pouka predstave je: nikad nemoj ništa mijenjati za svoj skromni i rodni dom.

Kaja Jakelić, 10

 

U ovoj predstavi se radi o ježu i bandi koja uključuje medvjeda, svinju i vuka. Navukli su se na krađu, ali ih zec i sova uvijek podsjete da krađa ne valja pa se prestanu baviti njome. Kasnije se bend ne proslavi baš najbolje. Predstava mi se svidjela zato što je imala mnoge sličnosti kao priča.

Iris Huljev, 13

 

Iako mi je bila najbolja iza Repertoara, koja se podrazumijeva kao prva, mislim da je bila okej. Ideja je bila odlična, ali mi je gluma smetala, nisu se dovoljno kretali tijelom, scenom te su im glasovi bili začepljeni, neizoštreni. Također im se glas nije prilagođavao dječjoj predstavi, iako mislim da bi bili dobri da odglume nešto za starije.

Nika Silov, 13

 

Nisam bila sigurna hoću li gledati film ili ovu briljantnu predstavu. Ipak sam se odlučila za ježeka jer film uvijek mogu pronaći na internetu ili na televiziji. Ali tu je i još jedan razlog zbog kojeg sam odabrala ovu predstavu, podsjeća me na prijateljicu iz Zagreba. Predstava je bila odlično odglumljena. Svakako bih je opet pogledala.

Marieti Pavić, 11

 

 

Predstava je bila dobra, nije najbolja koju sam pogledala, ali je u redu. Super mi je bilo to što su pjevali originalnim tekstom iz priče. Prošle godine je bila ista predstava, ali ova mi je mnogo bolja. Vicevi kojima su započeli predstavu mi nisu bili baš smiješni jer ih sve već znam.

Ava Klisović, 13

 

Predstava mi se nije svidjela, zato što su mi zec i lisica bili iritantni. Jež i vuk su mi jedini dio predstave koji je bio u redu. Od predstave sam puno više očekivala. Razočarala me jer je bila kao stand-up nastup. Sve skupa, predstava nije bila dobra.

Lucija Slamić, 11

 

Predstava je bila odlična! Mislila sam da će biti originalna predstava, ali prevarila sam se. Sve je bilo puno modernije. Prvo su bili banda, a onda su postali bend. Sve je bilo cool (kul).

Mara Lokas, 10

 

Predstava u trajanju od sat vremena prikazuje ježa koji živi mirno u svijetu šume, gdje obitavaju vuk, svinja, lija i zec. Svi su se zainteresirali jer ništa ne traži od njih te je za razliku od ostalih zadovoljan onim što ima. Po meni je savršen primjer skromnosti, poniznosti, nesebičnosti i pravednosti. Efekti su bili impresivni te su se odlično uklopili u predstavu. Svima preporučujem ovu predstavu jer je komična i interesantna.

Lora Žaja, 13

 

Ova predstava se radi o životinjama koje postaju bend te odluče pjevati o ježu. Svidjelo mi se to što je predstava bila kao dječji koncert, a i pjesme te muzika koje je bend izveo. Zanimljivo mi je bilo to kako su glumci uz pjesmu, muziku i humor prepričali priču Ježeva kućica. Publika se tijekom cijele predstave redovno smijala na fore glumaca koji su se što više trudili da nasmiju publiku. Gluma, kostimi, a i scenografija mi je bila dobra. Jedini problem mi je bio što sam sjedila na mjestu gdje nisam dobro vidjela predstavu.

Nika Ninić, 12

 

FOTO GALERIJE

FANTASTIČNA TURA

ČAROBNJAKOV UČENIK

MONTE LIBRIĆ

ČUDNOVATE ZGODE BARUNA MŰNCHAUSENA