PAKLENI PAS: Glazba može pobijediti zlo

PAKLENI PAS: Glazba može pobijediti zlo

Teatro Medico Ipnotico, Italija

 

Predstava je bila lutkarska. Pričali su talijanski i ništa nisam razumjela. Sjedili smo na vrhu kazališta i mogli smo vidjeti glumce kako pomiču lutke, možda bi bilo volje da smo sjedili dolje pa ne bi vidili glumce. Bilo je nekih smiješnih dijelova, ali je većina predstave bila dosadna.

Lemona Komožar, 11

 

Predstava je bila UŽAS! Ništa nije valjalo i žao mi je ljudi koji su kupili ulaznicu za ovo. Potpuno neprimjerena djeci, puna je nasilja. Iako sam gledala 30 minuta, 40% vremena sam gledala u strop i razmišljala što bi bilo da padne na mene. Najdraži dio bio je kad sam otišla. Kraljica uopće nema krunu. NE GLEDATI!

Ema Kovač, 12

 

Predstava mi se jako svidjela. Bila je uzbudljiva i zanimljiva. Radnja priče bila je u godini 1813., pričana je na talijanskom jeziku, nešto sam razumjela jer ga učim, no neki dijelovi su bili prevedeni na naš jezik. Priču su izvodile lutke, neke ljepše, a neke ružnije.

Marieti Pavić, 11

 

Predstava je bila vrlo dobra. Što bih promjenio je to da glume glumci, a ne lutke. Ja nisam ništa shvatio, ali to uopće nije bitno.

Oliver Ljubetić, 10

 

Predstava mi se uopće nije svidjela jer je bila dosadna zato što nisam ništa razumjela što su govorili. Najbolji lik mi je pakleni pas jer je inteligentan. Najsmješniji događaj mi je kada je pakleni pas ugrizao strance. Poruka je da glazba može pobijediti zlo.

Rafaela Rebac, 10

 

Predstava mi se nije svidjela zato što su pričali na talijanskim i nije bilo prevoditelja, mislim bio je prijevod, ali na glupim dijelovima. Jedino što mi se svidjelo je kad su me pozvali na pozornicu i dali da me pas (lutka) ugrize. Pouka je da glazba može riješiti sve.

Kaja Jakelić, 10

 

Pakleni pas je lutkarska predstava. Lutke su jako kreativno napravljene, ali su malo jezive. Predstava je meni iskreno bila naporna i nije bila duhovita. Pogotovo jer je bila na talijanskom pa većinu toga nisam razumjela. Izvođači posjeduju veliki talent, ali mislim da ovom predstavom nisu ostvarili svoj puni potencijal.

Natali Vrlika, 13

 

Ova talijanska predstava je prva koja je izazvala tenziju u meni na ovogodišnjem MDF- u. Kroz cijelu sam predstavu bila zabrinuta. Iako je bila na talijanskom, to mi nije stvaralo problem. Smetalo mi je što su se scene ponavljale. Misila sam da ima minimalno 4 glumca pa sam se šokirala što ih je samo dvoje. Lutke nisu bile loše, ali ne mogu reći da su me oduševile, iako su ih sami radili. Sigurna sam da je namijenjena manjem uzrastu, no bila je zanimljiva, napeta i smiješna. Izvođači su nakon predstave ostali i pričali s publikom te pozvali djecu na pozornicu što mi se svidjelo.

Nika Silov, 13

 

Predstava mi je bila smiješna i zanimljiva. Bila mi je smiješna zato što pas jede ljude. Ti glumci sami izrađuju lutke. Cijela predstava je bila na talijanskom. To mi se nije baš svidjelo.

Aleksandar Kolar, 10

 

Pakleni pas je bio dosadan i djetinjast.

Jakov Perković

 

Predstava mi je bila prihvatljiva, nije fenomenalna, ali nije ni loša. Pričali su na talijanskom pa nisam baš sve razumjela, samo neke rečenice. Lutke su mi bile malo jezive pa mi je i to dijelom odvraćalo pažnju s priče, ali mi je super to što su sami napravili lutke. Na kraju su pozivali djecu na scenu kako bi stavili ruku u usta Paklenom psu, a mene su pogledali, nasmijali se i izignorirali iako sam se javila.

Ava Klisović, 13

 

Predstava je bila neobična, govorili su talijanski, ali sam sve shvatio. Ne volim lutkarske predstave, no ova mi je bila fora. Jedan dio je bio dosadan kao moj brat kojeg ću nacrtati, kao i svaki put.

Jakov Marinković, 11

 

U priči Pakleni pas se radi o psu iz pakla koji ubija ljude. Priča mi se svidjela, jer je bilo puno konfeta, svijetla, dima, vatre, puno smijeha. Predstavu bih preporučio djeci i roditeljima.

Jakov Deković, 12

 

Ova mi se lutkarska predstava baš i nije toliko svidjela zato što su likovi (lutkari) govorili talijanski pa ih uopće nisam razumjela. Najbolji mi je lik bio pakleni pas, a najdosadnija kraljica. Bilo mi je dosadno, ali samo na nekim djelovima smiješno.

Matea Palinić, 10

FOTO GALERIJE

FANTASTIČNA TURA

ČAROBNJAKOV UČENIK

MONTE LIBRIĆ

ČUDNOVATE ZGODE BARUNA MŰNCHAUSENA