PRIČE IZ ZABORAVA: Kao da putujemo kroz vrijeme...

PRIČE IZ ZABORAVA: Kao da putujemo kroz vrijeme...

Animation Theatre in Poznań, Poljska

 

Predstava mi je na početku bila dosadna. Nije mi se svidio prijevod na engleski. Maske čudovišta su bile zanimljive, imale su puno detalja i izgledale su vrlo stvarno. Na kraju predstave preko pozornice je istrčao malo pas, mislila sam da je to dio predstave. Cjelokupan dojam predstave je dobar.
Lemona Komočar, 11

Predstava me nije očarala. Bilo mi je grozno što je jedan lik stara vještica - jede djecu. Nije mi se svidjelo to što glumci nisu govorili našim jezikom pa sam morala pitati sestru da mi sve prevede. Nikako nisam shvatila kraj. Predstava me se nije dojmila.
Eva Mušić, 8

Imala sam osjećaj kao da putujem kroz vrijeme. Pričajući nam priču odveli su me u prošlost na neko magično mjesto. Lutke su djelovale stvarno živo, možda bi nam malo bolje to dočarali da su bili cijeli u crnom jer nam ne bi smetao njihov lik u pozadini. Jako mi se svidjela interakcija s publikom i to što su jednu djevojčicu uključili u samu predstavu. Jedan od glumaca je izgledao kao Harry Styles dok je još bio u bendu One Direction. Jedina primjedba koju imam na ovu predstavu je to što su lutke bile malo jezive i mogle su prestrašiti djecu, dok je scenografija bila izvanredna!
Ava Klisović, 12

Predstava mi se jako svidjela jer je bila zanimljiva. Kostimi su mi se pogotovo svidjeli. Nije mi se svidjelo što su pričali na poljskom pa su imali prevoditelja koji kasni. Bilo je malo jezivo jer su kostimi izgledali kao goblini i bili su polugoli. Zbog prevoditelja koji kasni nisam razumjela što se događa u predstavi.
Natali Vrlika, 12

Ova predstava je održana na poljskom jeziku te je sa strane bio prijevod engleski jezik. To smo mogli i očekivati jer je nastupalo poljsko kazalište. Predstava je bila djelomično lutkarska s odlično napravljenim i glumačko profesionalnim lutkama koje su predstavljale razna čudovišta. Glumci su u nekim dijelovima pokušali glumiti s publikom ali zbog pretežno dječje publike to nije bilo moguće. Predstava zbog svoje teme o zaboravljenim čudovištima na trenutke nije bila primjerena za mlađu dob. Izvedba je do sad bila možda najbolja i najuzbudljivija ali zbog teškog shvaćanja jezika i miješanja prijevoda s govorom glumaca nismo najbolje shvatili temu predstave.
Ema Mucić, 12
Anđela Slavica, 12
Lorena Mikuličin, 12

Lagala bih kad bih rekla da mi se svidjela radnja predstave jer mi ona uopće nije bila jasna. Predstava je bila na poljskom, a prijevod na engleskom jedva se čuo jer je pušten istovremeno kada su glumci govorili. Iako mi radnja nije bila jasna predstava mi se jako svidjela. Glumci su bili toliko skoncentrirani i vrlo su se dobro pratili da mi ih je bilo zadovoljstvo gledati iako nisam razumjela ni riječ, a jedan od njih me podsjećao na Harryja Stylesa.
Petra Mušić, 14

Pretpostavljam da je predstava napravljena po jednoj od poljskih folklornih priča. Iskreno, mislim da ta radnja mnogima bila puno zanimljivija da samo mogli razumjeti što likovi i glumci govore. Kad nam je koja rečenica bila prevedena, prevoditeljica je govorila u isti trenutak s glumcem. Da ne budu sve kritike lutke su mi bile jako zanimljive. Bilo mi je smiješno i zanimljivo. Najbolji dio mi je bio kada je jedna od lutki plesala.
Ema Plazibat, 13

Predstava mi se svidjela jer je djelomično bila lutkarska ali su djelomično glumili i ljudi.     Lutke su odlično napravljene, pune su detalja. Glumci i glumice su odlično upravljali lutkama te su ih oživjeli. Nisam baš razumio kraj predstave jer se brzo odvio bez dodatnog objašnjenja. Ali sve u svemu super. Sviđa mi se što su donijeli poljsku kulturnu scenu. Nadam se da će biti još sličnih predstava.
Fran Turković, 13

Predstava je bila zanimljiva. Ne liči niti jednoj koju smo do sada pogledali. Jako su mi se svidjeli kostimi i kako su neke scene izveli spretno. Glumci su sve odlično izveli, a najviše mi se svidjelo kako su pjevali i izvodili glasove likova. Najbolji je dio kad je vještica došla u kutiji i odnijela jednog od likova. Jedino što bih promijenila je to što su dva glasa pričala istovremeno.
Lucija Vitas, 12

Ova predstava za mene je bila pomalo neshvatljiva. Ali ipak mi se svidjela. Predstava je nastala po uzoru na priču iz Poljske mitologije. Naročito mi se svidjelo to što su koristili uvjerljive lutke, a pod uvjerljive mislim da su lutkama podarili život. Cijelo vrijeme su se trzale, micale i reagirale. Poput živih bića. Bilo je vrlo komično kada je usred predstave neplanirano uletio pas. Tad se cijela publika nasmijala. Iako pola riječi nisam razumjela, predstava mi je svejedno bila apsolutno savršena!
Marisa Perković, 13

 

FOTO GALERIJE

FANTASTIČNA TURA

ČAROBNJAKOV UČENIK

MONTE LIBRIĆ

ČUDNOVATE ZGODE BARUNA MŰNCHAUSENA