Ja i moji osjećaji: Humorom do emocija

Obzirom da je predstava za 4+, bilo je dosta male djece koja su bila ‘uživljena’ u predstavu, te su iz loža glasno odgovarala na pitanja glumaca. Glumci su na sceni kroz maštovitu i zabavnu igru osvještavali bit i energiju osnovnih emocija.

Zagrebačko kazalište Žar Ptica uprizorilo nam je dječju predstavu ‘Ja i moji osjećaji’.

Glumom su dočarali sve ono što osjetimo tokom dana. Poručili nekoliko poruka djeci, ali i roditeljima (nadam se da će ih iskoristiti u praksi). Pokazali su nam kako izgledaju osjećaji, što napraviti kad nešto osjetimo, kad dijete osjeti nešto pozitivno ili negativno. I sve to u prekrasnoj pedesetominutnoj predstavi zagrebačkih glumaca.

Djeca su sudjelovala u predstavi, odgovarala na pitanja četiri klauna koji se igraju mame i tate, te su nam pokazali što dijete osjeti kad je u strahu ili pak kad je veselo. Bilo je i tu humora koje je nasmijalo sve prisutne.

Lijepo ilustriran odnos majke i kćeri – oca i sina. Vrlo jednostavna i zaigrana predstava, bez težeg sadržaja. Obzirom da je predstava za 4+, bilo je dosta male djece koja su bila „uživljena“ u predstavu te su iz loža glasno odgovarala na pitanja glumaca. Glumci su na sceni kroz maštovitu i zabavnu igru osvještavali bit i energiju osnovnih emocija, njihove karaktere i intenzitete, te načine ponašanja i izražavanja svake od tih emocija u interakciji s obitelji, prijateljima, u vrtiću ili školi. A posebno su se bavili razlozima i posljedicama “gutanja” i potiskivanja emocija kroz njihovo oslobađanje u pozitivnu stvaralačku energiju.

U meni je ponovno (rijetkost) predstava probudila dijete, volio bih da bude još ovakvih energičnih predstava koje vas ostave budnim, energičnim i svjesnim. Mogao bih reći da je ovo jedna od boljih predstava do sad. Nećemo ništa zaključivati, djeca su sud, ne ja. Nora je svakako najiskreniji sud jer ipak oni su naše mlade nade i rijeko kad ne kažu što ih muči i što misle. Pohvale Žar Ptici, te i njih pozivamo da nam se pridruže u veselim glumačkim avanturama i sljedećih godina.

Leonardo Miodrag (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže