MEĐU SMEĆEM JEDNO BLAGO: Mlađima super, starijima onako

MEĐU SMEĆEM JEDNO BLAGO: Mlađima super, starijima onako

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku (HNK u Šibeniku)

 

Prije nego što vam kažem doživljaj predstave, htjela bih vam nešto ispričati. Ovako... Prijateljica i ja sjele smo u slobodnu ložu. Nekoliko minuta nakon što je počela predstava, majka je dovela svojih troje djece koji su vjerojatno ušli na isti način kao i nas dvije. Nemojte misliti da mi je smetalo to što su ušli u istu ložu kao i mi, smetalo to što je od njih troje dvoje žvakalo žvaku kao da jedu janjetinu, a ona jedna je samo pričala. Njihova majka je stalno slikavala i to s blicem, ali nećemo više o njima, ajmo sada malo o predstavi. U predstavi se radilo o dva neprijatelja iz dva različita svijeta, koja kroz igru i maštu postaju prijatelji i to jako dobri. Predstava je bila jako zanimljiva. Svidjela mi se i voljela bih je pogledati barem još jedanput.

Petra Mušić, 11

 

Predstava se održala u HNK Šibenik. Nije mi se svidjela jer je radnja bila jako dosadna. Glumci nisu baš nešto dobro glumili i dobila sam dojam da glumci ne znaju glumiti i kao da su bezvoljni. Nisam odgledala predstavu do kraja kao i više od polovice gledatelja, a i mnogo ih je bilo na mobitelima te uopće nisu gledali predstavu.

Lucija Lazar, 13

 

Predstava "Među smećem jedno blago" bila mi je malo dosadna. Početak predstave bio mi je jako smiješan. Neke moje prijateljice i ja otišle smo prije završetka predstave jer nam je bila dosadna.

Iva Đurica, 11

 

Predstava "Među smećem jedno blago" je bila presmiješna, ali ne i zanimljiva. Svidio mi se početak. Glumci i scenografija bili su odlični. Predstava nije bila onakva kakvom sam je zamislila. Mislim da može i bolje.

Katarina Grizelj, 12

 

Na početku predstave sam shvatila radnju, ali kasnije mi više ništa nije bilo jasno. Zamjeram to što smo mi sjedili u galeriji, dok se radnja prikazivala u pozadini, a mi od zastora nismo ništa vidjeli. Jedino što sam shvatila bilo je to da je neka žena živjela na mjestu prepunog raznog smeća i neki muškarac ju je pošao posjetiti. Sve u svemu, predstava mi se nije svidjela.

Anamarija Vuletin, 11

 

Meni je predstava bila super. Bilo mi je smiješno kad je onaj radio čudne zvukove, samo je na početku bilo tamno.

Daniel Ljumeži, 9

 

Predstava je bila najbolja i presmiješna. Bila je super i glumci su pravili čudne smiješne zvukove.

Emil Vlahov, 10

 

Radio se o jednoj curi tamne duše, bez ijednog prijatelja i muškarca koje je uvijek veseo i pokušava je oraspoložiti. Bilo je jako dosadno jer radnja nje bila shvatljiva.

Sara Uzelac, 13

 

Meni je predstava bila dosadna. Bila je malo smiješna. Bila su samo dva glumca.

Mak Imamović, 9

 

Predstava je počela u mraku. Pozornica je bila puna smeća. Meni je jako smiješno. Bilo mi je nekako dosadno. Predstava se događala u vremenu nakon rata. Nisam gledala predstavu do kraja jer mi je bila užas.

Petra Gotić, 10

 

U ovoj predstavi se priča o dječaku koji je došao na smetlište, djevojčičin dom, i počeo istraživati smetlište. Tu ga je napala djevojčica koja je samo želja da je pusti na miru, ali on ju nije htio pustiti na miru. Rekao joj je da joj samo želi ispričati priču. U toj priči se pričalo o izvanzemaljcu koji je došao na drugi svijet. To nije dugo trajalo, zato što je djevojčica ometala tijek priče. Na kraju predstave su se dječak i djevojčica zaljubili i djevojčici nije više smetao dječak.

Marijeta Rupić, 10

 

Ova predstava je 9+ i upravo po tome sam očekivala da će biti za moj uzrast, no nije baš bila. U početku je bilo zanimljivo i smiješno, a onda je postalo malo dosadno. Radnja se sporo odvijala (ili se bar meni tako činilo) te je kostimografija kao i pozornica izgledala vrlo dobro. Sve je bilo baš kreativno uređeno i napravljeno, ali predstava i gluma nisu baš za 12-godišnjake i starije. Pak, za mlađe od 12 predstava je primjerena dobi i super.

Chiara Gostijanović, 13

 

Prelistavala sam program MDF-a i razmišljala o predstavi koju bih trebala danas pogledati. Uočila sam predstavu “Među smećem jedno blago” koju su u našem kazalištu prikazali glumci iz Osijeka. Predstava mi se jako svidjela. Glumci su na smiješan i zanimljiv način došli do pouke. Mnogo se djece smijalo zajedno sa svojim roditeljima. Iako u opisu predstave piše uzrast za koju je namijenjena, ja bih rekla da bez obzira koliko godina imaš, ako je gledaš napravi način, svidjela bi ti se. Nakon predstave glumci su otišli s pozornice uz gromoglasan pljesak.

Petra Brkičić, 14

FOTO GALERIJE

Joga na MDF-u

Mali gimnastičari

Festivalska publika

Kralj lavova