WANDA LAVANDA: Prihvatimo svačije mane!

WANDA LAVANDA: Prihvatimo svačije mane!

Gradsko kazalište lutaka Rijeka (HNK u Šibeniku)

 

Predstava je bila lutkarska. Kulise su bile napravljene od velikih kocaka, te i poneki likovi. Radila se o ovci koju nitko nije prihvaćao jer je bila šarena, sve dok nije otišla. Pouka te priče je bila da moramo prihvaćati svačije mane. Ja ne volim lutkarske predstave, ali mislim da je ova bila vrlo dobra i poučna.
Luca Teskera, 11

Predstava je bila prilično dosadna, ali  mlađa su se djeca cijelo vrijeme smijala. Radilo se o (nikad ne bih rekla da će to biti glavni lik) šarenoj ovci koja se nije uklapala među ostale životinje makar je ostajala optimistična veći dio vremena. Ja nisam shvatila točno o čemu se radilo (valjda o tome kako nikad ne bismo trebali osuđivati ljude prema vanjštini, nego po onome što se nalazi u srcu), ali nisam oduševljena. Scenografija je bila jednostavna, ali promjenjiva u različitim situacijama, kako bi prikazali različite okoline. Kostimi su bili lutkarski ako se to naziva kostimom i za početak predstave prilagođeni i ulozi ptice. Lutke su bile jednostavne, a  priča poučna.
Bruna Belamarić, 11

Ovo je glumačko-lutkarska predstava. Ljudi su lutkama upravljali odlično. Predstava je bila kao dobar crtić, uživao sam dok sam gledao. Glumci su bili super. Bilo je puno djece koja su se smijala cijelo vrijeme. Ovo je jedna od najboljih predstava koju sam do sada gledao.
Filip Šarlija, 12

Iz mora sam posljednji put šmugnula u šibensko kazalište i na pozornici su me naravno dočekale lutke. Naravno da sam sjela u ložu ukrašenu reflektorima. Nisam razumjela ni čula pola predstave jer je bio toliki žamor i anravno da ću vam cijelu predstavu ispričati. Bila jednom jedna šarena ovca Wanda koja je voljela lavande, a nitko je nije puštao u svoje lavande. Tako se ovčica uputila na putovanje po Jazini tragajući životinje kojima bi mogla biti slična, ali koliko god bila dobra, nježna i prijateljska, životinje je nisu puštale u svoju grupu. Na kraju je jadna ovčica nestala bez traga i svi su se zabrinuli za nju i onda su joj se odlučili ispričati. Iste sekunde se pojavila na sceni. Tako nerealno, ali ipak smo ovdje da učimo mlađe da je važno znati ispričati se, a ova predstava nosi još jednu poruku koja je na kraju zaorila cijelim kazalištem: "Svi imamo svoje prednosti i mane, ali jedni drugima uljepšavamo dane." A Ja vam kažem: " Ovoga ljeta ostavite svoje probleme sa strane".
Nika Vlahović, 15

Predstava nam govori da ne smijemo izbacivati druge iz društva i rugati im se. Također nas uči da smo svi različiti i da se takvi trebamo prihvatiti. Činilo mi se da je predstava namijenjena mlađoj djeci, ali mi je bilo zanimljivo. Najviše mi se svidjelo kad su ostali likovi prihvatili Wandu, iako je bila šarena.
Katarina Bačić, 12

 

FOTO GALERIJE

Joga na MDF-u

Mali gimnastičari

Festivalska publika

Kralj lavova