Ronilac bisera: Brnistra kriva za sve

Ronilac bisera: Brnistra kriva za sve

Po završetku izvedbe, priupitala sam mališane za njihov vlastiti dojam o predstavi, da vidimo kako je ona izgledala kroz prizmu onih kojima je i bila namijenjena. Svim ispitanicima se predstava svidjela, nekima zbog veselih pjesmica, drugima zbog već ranije spomenutog efektnog kraja.

Jučer sam, po prvi put na ovom MDF-u, posjetila program na šibenskoj rivi (službeno:Obali palih omladinaca), na prostoru ispred Katedrale.

Najmlađe festivalce okupila je lutkarska predstava 'Ronilac bisera' u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava i Umjetničke organizacije LOFT iz Zagreba. Predstava je nastala po istoimenoj slikovnici Ludwiga Bauera, a detaljan slijed radnje se nalazi u programu.

Ali da rezimiram. Okvir priče čini potraga Žica, posljednjeg ronioca bisera u našem moru. On nas potom uvodi u novu priču o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj lijepoj nećakinji Brnistri i grčkom trgovcu Aprioriju koji je na otok dolazio samo zbog mlade Brnistre. Okupljeni mališani, najviše su uživali u veselim pjesmama i duhovitim replikama tijekom predstave. Samu predstavu, uprizorile su dvije lutkarice s maštovito izrađenim lutkama koje su također zabavile djecu. Ono što uvijek ostavi najviše utiska kod publike, jest izravno obraćanje glumaca, u ovom slučaju lutkara, publici. U ovoj izvedbi to se najviše iskazalo na samom kraju kada su djeca uputila lutkarice prema najbližoj plaži, što je ujedno bio i posljednji čin ove predstave. Po završetku izvedbe, priupitala sam mališane za njihov vlastiti dojam o predstavi, da vidimo kako je ona izgledala kroz prizmu onih kojima je i bila namijenjena. Svim ispitanicima se predstava svidjela, nekima zbog veselih pjesmica, drugima zbog već ranije spomenutog efektnog kraja. Bilo kako bilo, sudeći po komentarima, predstava se svidjela onima kojima se trebala svidjeti, najmanjima, a to je naravno, najvažnije.

Ivana Čičmir (19)

FOTO GALERIJE

Joga na MDF-u

Mali gimnastičari

Festivalska publika

Kralj lavova